Termen verklaard

Termen verklaard

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de achtergrond van numerologie en andere persoonsbeschrijvingen, lees dan eens onderstaande lijst met termen door. In het begin misschien wat overweldigend maar gaandeweg ga je het leuk vinden 🙂

1e cyclus0-28 jaar. Het getal van de maand waarin je geboren bent, staat voor de karaktereigenschappen en talenten die je hebt en de lessen die je in je jeugd mag leren.
2e cyclus28-56 jaar. Het cijfer van de geboortedag geeft de periode van de volwassenheid aan. In deze periode mag je de lessen, talenten en valkuilen uit je volwassenheidsfase uitwerken plus eventueel wat je in je jeugd hebt laten liggen.
3e cyclus56+ jaar. De terugkijkfase. In het jaar waarin je geboren bent staat de informatie die jij mag leren vanaf je 56ste. Plus wat je nog hebt lagen liggen in voorgaande jaren.
AandachtspuntenPunten waar we bij stil moeten staan. Het zegt ons iets over de karaktereigenschappen die zwak aanwezig zijn of ontbreken. Ga hiermee aan het werk en laat het niet (langer) liggen. Laat je het liggen dan zullen ze later frequenter en heviger verschijnen.
AscendantgetalOok wel uitstraling. Dit is hetgeen een persoon laat zien als je hem niet echt goed kent. Wat je ziet is de uitstraling. Wie hij of zij is of kan worden, laat de numerologische uitleg van de geboortedatum zien.
Belangrijkste neigingenWat laten we het liefst zien. De eigenschappen die we bewust of onbewust het liefst inzetten in ons leven.
Benadering en aanpakHoe wordt een situatie benaderd en hoe wordt deze aangepakt. Het kan helderheid verschaffen en inzichten geven om mensen op plaatsen te zetten waar ze beter tot hun recht komen.
BeproevingenOok wel karmagetallen, hebben alles met karmische lessen te maken. Deze wijzen op de valkuilen die we moeten leren te vermijden. Dat wil zeggen dat we ergens een ‘schuld’ hebben die moet worden ingelost.
Bestemmings-getalHet getal dat mee helpt te begrijpen waar jij blij van wordt en wat je doel is. Het geeft richting aan wat jij, met de talenten die bij je horen, moet gaan leren.
Bestemmings-koersOok wel het lot van ons leven. Geeft aan welke koers we moeten varen en welk doel we moeten nastreven.
Boodschappen van de zielBelangrijke gebeurtenissen die ons leven (compleet) veranderd. Daarbij kunnen er inzichten naar voren komen die er voor kunnen zorgen dat de reactie die we geven op de gebeurtenis anders zijn dan zonder deze informatie.
Eerste indrukDe uitstraling en lichaamstaal bepalen voor een groot gedeelte hoe we de persoon als eerste zien. Dit is slechts een indruk en niet altijd wie je werkelijk bent of wat een ander van jou als eerste indruk heeft.
EngelengetalDe meest voorkomende en herkenbare engelen getallen zijn dubbele engelen getallen of engelen getallen in de vorm van reeksen. Hierbij kun je denken aan een bedrag dat je moet betalen, zoals €77,77 of het zien van 11:11 op de klok. Als je denkt dat dit getal een boodschap voor je heeft, dan mag je erop vertrouwen dat dit ook zo is. Ga altijd uit van jouw gevoel.
Erfelijke eigenschap (achternaam)Dit getal hoort bij je vader, bij jou en broers of zussen.
FocussenDe rode draad en de verschillende cycli (de jeugd, de volwassenheid of terugkijkfase) geven getallen die uitgewerkt willen worden. Dit noemen we de focus getallen.
FundamentgetalOok wel grondvestgetal. Dit is de belangrijkste ondersteuning naar buiten toe. Het geeft aanwijzingen hoe de persoon naar buiten optreedt.
GeboortedagDit is het getal (van 1 t/m 31) waarop u geboren kunt zijn. De geboortedag bevat een omschrijving die bij jou kan passen.
GeboortegetalZie ook bestemmingsgetal. Het geboortegetal geeft een kijk op jouw reis door dit leven, hoe je omgaat met bepaalde situaties, je passies en je aanleg. Het is een manier om jezelf beter te leren kennen en geestelijk te groeien waardoor je meer open kunt staan voor de vele mogelijkheden die het leven je te bieden heeft.
GeluksgetalHet getal wat aangeeft waar je echt gelukkig van wordt.
Gezamenlijke lesDe lessen die 2 of meer personen samen mogen uitwerken.
GrondvestgetalOok wel fundamentgetal. Dit is de belangrijkste ondersteuning naar buiten toe. Het geeft aanwijzingen hoe de persoon naar buiten optreedt.
Grote levenscycliHet leven van de mensen wordt verdeeld in drie cycli. De eerste twee cycli beslaan een periode van 28 jaar. De overgang van de ene cyclus naar de volgende kan rustig of zeer onrustig verlopen. De getallen die lijnrecht tegenover elkaar staan geven natuurlijk de grootste onrust.
HartenwensDe wens die je hart gelukkig maakt en die boven aan je verlanglijstje staat. Dit geeft aan wat jij eigenlijk zou willen zijn en geeft ook voor een groot gedeelte onze persoonlijkheid weer.
Het onderbewustzijnHet onderbewustzijn heeft te maken met onze emoties en de directe reactie op momenten als we geen tijd hebben om na te denken.
KarmagetallenOok wel beproevingen genoemd. Hebben alles met karmische lessen te maken. Deze wijzen op de valkuilen die we moeten leren te vermijden. Dat wil zeggen dat we ergens een ‘schuld’ hebben die moet worden ingelost.
Karmisch getalZie bestemmingsgetal of geboortegetal.
Karmische lessenDit zijn lessen die we echt moeten gaan leren vanaf de geboorte, die uit vorige levens zijn blijven liggen of uit de familiesystemen.
Krachtnummerkrachtnummers of powergetallen zijn de nummers 44, 55, 66, 77, 88 en 99
LevensgetalZie bestemmingsgetal of geboortegetal.
Levensloop analyseEen algehele persoonlijke numerologische analyse.
LevensnummerZie bestemmingsgetal of geboortegetal.
LevenspadOm een gelukkig leven te creëren is het belangrijk om je talenten te leren (her)kennen en je daar zoveel mogelijk aan te houden. Jouw talenten conform jouw getallen staan in je levenspad beschreven.
LevenspadgetalZie bestemmingsgetal of geboortegetal.
LotsbestemmingZie bestemmingsgetal of geboortegetal.
LotsgetalZie bestemmingsgetal of geboortegetal.
MeestergetalDit zijn dubbele getallen die een speciale betekenis hebben. Het getal wordt versterkt door zichzelf, het heeft een dubbele kracht. De meestergetallen in de numerologie zijn 11, 22 en 33. (zie ook spirituele getallen)
Overkoepelende getallenVerbindingen tussen de verschillende getallen. We koppelen de cycli aan het bestemmingsgetal en merken dat er getallen tevoorschijn komen die iets vertellen over die periodes. De getallen werken met elkaar samen om uiteindelijk het bestemmingsgetal te bereiken.
Persoonlijk jaarIn elk jaar wordt, afhankelijk van de geboortedatum, één hoofdles geleerd. Het kalenderjaar waarin we één hoofdles mogen leren noemen we het persoonlijke jaar.
Persoonlijke dagOok een dag heeft een persoonlijke invloed die voor iedereen weer verschillend kan zijn. De persoonlijke dagen hebben alles te maken met ons persoonlijke jaar en persoonlijke maand.
Persoonlijke maandVolgens de (Jongeren) numerologie heb je in elke maand ook één hoofdles te leren. De maand waarin we één hoofdles mogen leren noemen we de persoonlijke maand.
Persoonlijke sterfjaar, -sterfdag, -sterfmaand, en hoofdboodschapDit zijn de boodschappen die een overledene meegeeft aan de nabestaanden op het moment van overlijden. De boodschappen kunnen lessen aanreiken die de overleden persoon als belangrijk heeft (kunnen) ervaren.
Persoonlijke weekNaast het persoonlijke jaar en de persoonlijke maand valt het op dat het weeknummer waar we inzitten, samen met het persoonlijke jaar en de persoonlijke maand, ook informatie geeft. Deze informatie kan nog meer inzichten en bewustwording geven.
PowergetalPowergetallen of krachtnummers zijn de nummers 44, 55, 66, 77, 88 en 99
Rode draadAls je terugkijkt op je leven kun je zien dat er een rode draad door je hele leven loopt. Dat kan een eigenschap, talent of een te leren les zijn. Het getal dat hierbij hoort geeft aan wat je moet leren om te worden wie je graag wilt zijn. Het is dus belangrijk om vroeg te beginnen met het leren van deze lessen.
De sleutelDe sleutel bevat vaardigheden en talenten waarmee we de diverse (symbolische) deuren kunnen openen.
Spirituele getallenIn de (Jongeren) numerologie zijn dit de getallen 11,22 en 33. De bijbehorende omschrijvingen hebben betrekking op de meer spirituele eigenschappen. (talenten en lessen) Ook het getal 44 heeft een spirituele betekenis.
StruikelblokgetalGeeft ons een extra les in het kalenderjaar waar we in zitten. Het stuikelblokgetal en het persoonlijke jaar werken samen of worden ervaren als een uitdaging.
TorensTorens wijzen ons de weg hoe we ons pad kunnen effenen. Deze komen uit de traditionele numerologie.
UitdagingenDe uitdaging is de valkuil die we moeten overwinnen om uiteindelijk de lotsbestemming te bereiken. Deze uitdagingen hebben te maken met materiële zaken en relaties die we met andere mensen onderhouden.
UitstralingOok wel ascendantgetal. Dit is hetgeen een persoon laat zien als je hem niet echt goed kent. Wat je ziet is de uitstraling. Wie hij of zij is of kan worden, laat de numerologische uitleg van de geboortedatum zien.
Vibratie lettersWat zegt het totaal aantal letters van de volledige voornamen en achternaam.
Ware innerlijkBepaalt wat we laten zien en doen. Het is datgene wat je laat zien als je in contact staat met je hogere zelf (spirit) en je niet belemmerd wordt door twijfels, angst of de omgeving.
ZielenkleurBij elk bestemmingsgetal hoort een kleur. Die noemen we ook wel de zielenkleur. Deze kleuren staan vast. Zoals bij de (Jongeren) numerologie het getal en het dier een betekenis hebben, zo heeft de zielenkleur ook een (vergelijkbare) betekenis.
ZielsgetalHet zielsgetal zegt iets over je diepere gevoelens en verlangens.
Zielswens in een persoonlijk jaarEen wens die onbewust krachtig aanwezig is. En zeker niet minder belangrijk als het persoonlijke jaar waar je aards gezien in zit. Het is hoe jouw hogere zelf (doorgeefluik van de ziel) door jou heen werkt en spreekt. De zielswens zien wij als de les en wens die jij vanuit het spirtituele lichaam mag gaan neerzetten, vanuit jouw spirituele zijn.

POWER GETALLEN

ook wel krachtnummers genoemd: 44, 55, 66, 77, 88 en 99